5 grunde til at sidde på en anden måde (end du gør nu)

siddestilling

Hvorfor er det godt at sidde på forskellige måder, frem for én god måde?

 

1. Det er nemmere

Den første grund er "Den rigtige siddestilling" med ret ryg, vægt på begge sædeknogler, osv. Du kender den sikkert. Men "Den rigtige siddestilling" er svær at holde i længden. Og så bliver den til den dårlige holdning – og til et nederlag: nu sidder jeg på min vante, dårlige måde igen. Derfor, skift stilling ofte. Det er langt nemmere.

 

2. Dit hoved (må gerne være frisk)

Du bliver frisk i hovedet når du skifter siddestilling ind imellem. Hjernen modtager input fra kroppen, lad den få forskelligt input, selv om du skal arbejde ved en skærm.

 

3. Din mave

Glemmer du din krop, og sidder derfor foroverbøjet, går det ud over blodomløbet i bughulen. Du kan give dine indre organer gode arbejdsvilkår ved at sidde på forskellige måder.

 

4. Din nakke

Det er lettere for nakkemusklerne at holde hovedet oppe, når de får lov til at arbejde på forskellige måder - frem for den samme stilling hele tiden. Du kan læne dig frem, og du kan læne dig tilbage. Det giver nakken forskellige arbejdsbetingelser.

 

5. Dine ben (de må gerne forblive flotte)

Måske sidder du ofte med det ene knæ over det andet? Der trykker knæet på det andet bens læg, og blodet får det svært at flyde opad. Det kan give åreknuder.

 

Vi kan vælge at sidde på mange måder. Med samlede eller spredte ben. På stolekanten. Med en skråpude eller pude bag lænden. På hug. I skrædderstilling. Men fødder på bordet. Læne os tilbage eller læne os frem. Sæt et ur til at ringe, så du husker at skifte siddestilling.

Slip for ondt i skuldrene:

Download (for 0 kr.) guide 'Skuldre bløde som smør. 8 øvelser i 8 minutter'. Super enkel måde at slippe for skulder-nakke spændinger, samt forebygge hovedpine, smerter og hold.

Samtidig får du mit nyhedsbrev - og kun mit nyhedsbrev, jeg giver ikke din mail til nogen.
Du kan godt glæde dig til tips og tilbud til mere velvære i hverdagen. Du kan afmelde dig en hver tid.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
massage-saara-gedved

Jeg hjælper dig, som døjer med spændinger, ondt i kroppen og har brug for at stresse af.

Saara Talonpoika Lippmann.