“Det her må jeg lære” Ny behandling

kalevala mobiliseringsterapi

I det her blogindlæg præsenterer jeg behandlingen Helhed og justering: Traditionel finsk mobiliseringsterapi.

 

Lige om lidt kan du læse hvad behandlingen handler om.

 

Først går vi tilbage til 2019.

 

I 2019 havde jeg:

  1. Ondt i min venstre storetå. Jeg tænkte: "det var de spidse sko jeg har brugt som ung, det her er konsekvensen"
  2. En skulder, som var blevet stivere og svagere end den anden, efter jeg et halvt år inden havde fået en dum lås på den i jiu-jitsu
  3. Venstre side af lænden låste af og til, og jeg vidste ikke hvad det kom af

Jeg fik 4 behandlinger med Traditionel finsk mobiliseringsterapi.

 

  1. To dage efter første behandling holdt min venstre storetå op med at gøre ondt og blev næsten lige så smidig som den højre. Årsagen lå i anklen, sandsynligvis fordi jeg havde vredet foden om under fodboldtræning for over 20 år siden. Jeg havde ikke mærket noget til anklen i årevis, men en knogle sad forkert, og gjorde at jeg belastede storetåens grundled unødvendigt meget.
  2. Efter 3 behandlinger blev den skadede skulder lige så stærk og bevægelig som den anden.
  3. Gennem behandlerens feedback på det hun kunne mærke på min ryg og ben fik jeg indsigt i et bevægelsesmønster, som gjorde, at min lænd låste. Det mønster fik jeg ændret, så nu låser min lænd kun en sjælden gang.

 

 

Det næste der skete, var at jeg besluttede mig: Det her må jeg lære!

 

 

Derfor begyndte jeg på uddannelsen, som kun findes i Finland.

 

Helhed og justering

 

I mit system har jeg givet behandlingen navnet Helhed og justering. Det er et arbejdsnavn, så det kan være jeg finder et nyt og endnu mere rammende navn senere. Men det er i hvert fald mere mundret end Traditionel finsk mobiliseringsterapi.

 

 

Nu er jeg i gang med uddannelsens sidste år, og klar til at åbne dørene for at alle kan bestille en behandling.

 

 

Hvad går det ud på?

Man behandler kroppen som et hele.

En gammel skade i anklen kan gøre, at man træder forskelligt på fødderne. Det forplanter sig videre til knæene, hvor man kan få ondt, indtil kroppen kompenserer for det ved at hofterne står forskelligt, og til sidst ender man måske med skulder- eller nakkespændinger.

Er der et led, som er mindre bevægeligt, tager kroppen bevægelsen et andet sted, som så skal arbejde over, og begynder at give smerte.

For mig er det logisk, og jeg har allerede erfaret, hvor meget det kan hjælpe at arbejde med årsagen til smerten.

 

Behandlingen

Man behandler fra fødder til hoved hver gang.

 

Som klient er du aktivt med i behandlingen en stor del af tiden. Behandlingen foregår i samarbejde med leddenes naturlige bevægelsesbaner, og blid mobilisering af bindevæv, muskler og led. Der er ingen ”knæk” eller hurtige ryk til leddene.

 

Behandlingen er stort set smertefri. Selvfølgeligt er der ømme områder, men de bliver frigjort nænsomt og med brug af tid og påvirkning af områder tæt på.

Helhed og justering er effektiv ved forskellige former for problemer og smerter, som er komme af ubalance i muskler, led og bindevæv.

Kroniske smerter eller problemer fører til kompensationer andre steder i kroppen. Ved at behandle fra fødderne til hovedet får man kompensationerne behandlet, og man kan begynde at løse problemerne/årsagerne ligesom man lirker en garnnøgle, som er gået i knude, fra hinanden. Det hjælper ikke at hive hårdt i trådene, til gengæld skal man ofte have fat flere steder og løsne lige så stille.

Der er bare den forskel, at et garnnøgle gør intet af sig selv. Det gør kroppen til gengæld. Kroppen VIL gerne i balance og have det godt. Det er bare ikke altid, at den kan. Behandlingen frigør muskler, led og bindevæv og dermed får kroppen friheden til selv at komme på plads.

 

Feedback fra en klient som modtog 3 behandlinger

Om behandlingen:

”Den er anderledes, fordi det er et samarbejde imellem behandler og klient. Det er lidt mere krævende at være klient. Man kan ikke bare lægge sig på briksen og modtage, man skal også bidrage. Men det gør, at behandlingen kan virke på en måde, den ellers ikke ville kunne, tænker jeg. Jeg har i hvert fald oplevet, at det går meget dybt ”

 

Om hvordan hun har det nu, 5 uger efter sidste behandling:

”det går rigtig godt, jeg har næsten ikke mærket noget til min fod. Dvs. den virker normalt igen , jeg har fået mit mobilitet tilbage i foden. Stivhed og smerter er væk.”

 

Hvis du synes det lyder som noget for dig, så læs videre.

 

Lige nu har jeg nemlig åbnet muligheden for at booke Helhed og justering online: https://massagemednarvar.youcanbook.me/

På onlinebookingen kan du også se hvad det koster. Prisen er meget fordelagtig fordi jeg stadig laver behandlinger som studerende. Den bliver dog højere med tiden når jeg nærmer mig slutningen af uddannelsen.

 

Du er også meget velkommen til at spørge til behandlingen ved at skrive eller ringe til mig: kontakt@massagemednaervaer.dk. Telefon 61671729 (hverdage kl 8-17).

 

 

En behandling varer mellem 1,5-2 t.

Når du booker, så vær obs på at kroppen skal have tid til at arbejde med behandlingen. Derfor ingen hård motion 1-3 dage efter behandlingen, samt undgå andre kropsbehandlinger en uge op til og efter Helhed og justering.

Slip for ondt i skuldrene:

Download (for 0 kr.) guide 'Skuldre bløde som smør. 8 øvelser i 8 minutter'. Super enkel måde at slippe for skulder-nakke spændinger, samt forebygge hovedpine, smerter og hold.

Samtidig får du mit nyhedsbrev - og kun mit nyhedsbrev, jeg giver ikke din mail til nogen.
Du kan godt glæde dig til tips og tilbud til mere velvære i hverdagen. Du kan afmelde dig en hver tid.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
massage-saara-gedved

Jeg hjælper dig, som døjer med spændinger, ondt i kroppen og har brug for at stresse af.

Saara Talonpoika Lippmann.