Spot skurken bag nakkesmerter del 2. Om briller, BH og bækken.

Hvad har briller, bækken og en BH til fælles?
I mit sidste blogindlæg skrev jeg om de hyppigste grunde til at have ondt i nakken. Grunde som jeg ofte møder i min klinik. (klik her for at læse den).

Her skriver jeg om 3 måske mindre indlysende grunde.

 

1. Briller

Dårlig syn kan give ondt i nakken. Når vi anstrenger os for at læse eller kigge på en skærm, spænder vi i nakken. Det er heldigvis let at finde ud af hos en optiker. Har man problemer med øjnenes samarbejde, skal man have fat i en synstræner.

 

2. BH

Jeg har spurgt en ekspert hvordan du vælger en BH der sidder rigtigt. Svaret er: "Uanset størrelse på barmen skal man bære barmen i undervidden (=den del af BH'n som sidder rundt om kroppen)! Der må max være 10% vægt i skulderstropperne. Stropperne skal kun trække skålen på plads. Man skal sikre sig at bh'n sidder til i undervidden, således at der mellem brystkassen og bh´en er plads til en finger. Hvis ikke bh`en sidder rigtigt kan den give en hel del muskelinfiltrationer i nakken og mellem skulderbladene". Mette Frost fra Femina Lingeri i Horsens

 

3. Bækken

Alle har et bækken – ikke kun gravide kvinder! Bækkenet er værd at se på især hvis du har mere ondt i den ene side af nakken end i den anden.

Tjek:
1.) Klemmer/presser det på den ene siden af lænden, tæt på korsbenet når du står eller går?
2.) Når du ligger på ryggen på gulvet, ligger begge baller lige hårdt mod underlaget?
3.) I samme stilling: ligger den ene hofte højere end den anden?

 

Hvordan hænger det sammen?

Vi har et led på hver side af korsbenet. Når den ene af de her led låser, får det korsbenet til at ligge skævt. Korsbenet er basen for rygsøjlen, så hele rygsøjlen bliver derved skæv og må sno sig, for at hovedet kan stå lige. Nakken kommer derved i en ugunstig stilling, med spændinger til følge.

Det er relativt enkelt at få afhjulpet skævt bækken med muskelenergiteknik. Du kan blive tjekket for låste led i bækkenet hos mig og jeg kan hjælpe med at få dem låst op uden knæk og bræk.

 

 

Har du lidt ondt i nakken, eller det kommer og går?
Tag det emne som er mest oplagt for dig, og gå i gang med at få styr på det.

 

Plager nakkesmerten dig?
Få hjælp til det. Vælg det, som du enten har god erfaring med, eller det som tiltaler dig. Det kan være massage, kraniosakralterapi, kiropraktor eller noget helt andet. Når toppen af smerten er væk, er det nemmere at tænke klart og få øje på, hvad der ligger bag.

Slip for ondt i skuldrene:

Download (for 0 kr.) guide 'Skuldre bløde som smør. 8 øvelser i 8 minutter'. Super enkel måde at slippe for skulder-nakke spændinger, samt forebygge hovedpine, smerter og hold.

Samtidig får du mit nyhedsbrev - og kun mit nyhedsbrev, jeg giver ikke din mail til nogen.
Du kan godt glæde dig til tips og tilbud til mere velvære i hverdagen. Du kan afmelde dig en hver tid.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
massage-saara-gedved

Jeg hjælper dig, som døjer med spændinger, ondt i kroppen og har brug for at stresse af.

Saara Talonpoika Lippmann.