Hvad skal du gøre ved iskiassmerter

iskias-massage
iskias-massage

Måske har du selv prøvet iskiassmerter? Eller kender én, der har det... Ofte kaldes smerter, som stråler ned i bagbenet, for iskiassmerter, uanset om de egentlig har med iskiasnerven at gøre eller ej. Når du har læst den her artikel, ved du, hvornår du skal til lægen og hvornår det er gavnligt med massage og øvelser til iskiassmerter.

 

 

Læge eller øvelser+massage?

Straks til lægen med de her iskiassmerter

Når smerten fra lænden stråler helt ned til læggen og måske endog ned til foden. De smerter kan være et tegn på diskusprolaps eller slid i lænderygsøjlen. Føleforstyrrelser og fornemmelsen af at benet ikke adlyder, hører også til den her kategori. Samt al stærk, pludselig smerte.

 

Massage og øvelser med de her iskiassmerter

Det forholder sig anderledes med de smerter, som kun mærkes i baglåret og ballen. Dem kan du selv gøre noget ved. De kommer som regel af muskelspændinger i balle eller baglår. Ofte er det et såkaldt 'piriformissyndrom'. Det betyder, at en lille muskel kaldet piriformis, som groft sagt ligger dybt på tværs af ballen, er spændt og hård, og derfor klemmer på iskiasnerven.

Inden vi går videre til, hvad du selv kan gøre, må jeg lige komme med en kommentar. Forleden masserede jeg en mand, som havde iskiassmerter helt til anklen. Han var blevet grundigt tjekket af både læge og kiropraktor, som begge kunne konstatere, at det kun var ballen, det var galt med - helt modsat af hvad jeg lige har skrevet her.

Med det vil jeg gerne fortælle, at vi er individer alle sammen, og man skal tage højde for, at der er undtagelser i alle regler. Så derfor: Har du en lille stemme i baghovedet, som siger, at tingene ikke er som det skal være, så få det tjekket hos lægen.

 

 

Du kan lindre og afhjælpe iskiassmerter i ballen og baglåret med følgende stræk. Den kan bruges overalt, hvor du har en stol at sidde på. Du kan se filmen ved at klikke på linket: Stræk til lindring og forebyggelse af iskiassmerter

 

Måske kan du mærke, at det lindrer allerede mens du strækker? I så fald bliv bare ved - et eller to lange (2-3 min) stræk hver dag. Gerne kombineret med, at du holder dig i gang, og undgår at sidde for lang tid ad gangen. Og vær altid god ved din krop, også når du laver øvelser. Denne stræk skal ikke gøre ondt - den skal kunne mærkes, men være behagelig.

 

Her er to andre øvelser som kan afhjælpe iskiassmerter:

Sådan afhjælper du iskiassmerter (Indrømmer - den her øvelse er til de smidige!)

Massage mod iskiassmerter med en bold (Kræver ingen smidighed)

 

Slip for ondt i skuldrene:

Download (for 0 kr.) guide 'Skuldre bløde som smør. 8 øvelser i 8 minutter'. Super enkel måde at slippe for skulder-nakke spændinger, samt forebygge hovedpine, smerter og hold.

Samtidig får du mit nyhedsbrev - og kun mit nyhedsbrev, jeg giver ikke din mail til nogen.
Du kan godt glæde dig til tips og tilbud til mere velvære i hverdagen. Du kan afmelde dig en hver tid.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
massage-saara-gedved

Jeg hjælper dig, som døjer med spændinger, ondt i kroppen og har brug for at stresse af.

Saara Talonpoika Lippmann.