Sådan styrker du dine baller uden at træne

I sidste blogindlæg kunne du teste dig selv: sover dine baller?

"Sover" ballerne kan det være årsagen til rygsmerter.

Tag testen her hvis du ikke har gjort det endnu.

Det er vores stillesiddende livsstil der gør, at vi 'glemmer' at bruge ballemuskulaturen når vi går, står, løfter og endog løbetræner. Så vi bruger ryg og lår i stedet for, som derved får en usund ekstra belastning. Genvejen til at undgå eller reducere rygsmerter kan være at bruge kroppen på en anden måde.

Hvordan får du aktiveret dine baller, så de passer på din ryg i alle situationer?

Jeg har samlet 3 tips som er lige til at lave i din hverdag. Uden at bruge tid på træning.

 

3 tips til aktive, spændstige baller

 

1) Når du går.

Skub dig godt fremad med dit bagerste ben, så du strækker benet og mærker spændingen i balle og baglår. Brug det på sommerens gåture, når du går i haven eller indenfor.

2) Når du går op ad trappen.

Stræk det bagerste ben helt inden du sætter det forreste ben på det næste trin.

3) Brug stoletesten som træning.

Når du sidder, mærk underlaget mod dine siddeknogler. Hav en lille svaj i lænden, det som føles naturligt for din ryg. Når du rejser dig, spænd ballerne, skub bagdelen bagud og behold svajet i lænden. Lad være med at krumme ryggen eller støtte dig med hænderne.

Hvordan får du aktive baller som en del af din hverdag?

Vælg en af de her 3 ting som din nye vane. Sæt en gul seddel i bunden af trappen, eller ved spisebordet. Så har du en ting, du husker at gøre hver gang.

Jo mere opmærksomhed giver du dine bevægelser i hverdagen, jo mere begynder du med tiden at gøre de rigtige ting uden at du skal tænke på det. Hvordan vi står, går rejser os osv. er ikke noget, vi tænker over normalt - med mindre vi får ondt. Derfor kræver det opmærksomhed og vilje at ændre på det. Til gengæld kan du glæde dig til at du styrker dig uden at skulle bruge mere tid på træning.

Jeg har dykket ned i forskellige artikler om baller og deres betydning for dit velvære. Her får du også linksene til de artikler som den her artikel er inspireret af.

https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/liikunta/johtuuko-selkakipusi-pakaroista-sekunnin-tuoliliike-paljastaa (den er på finsk men der er et billede af stoletesten)

https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/liikunta/saat-vahvat-pakarat-kavelemalla-kun-teet-yhden-pienen-muutoksen (på finsk)

https://www.elinsolheim.dk/category/baller/?doing_wp_cron=1560329661.6810700893402099609375 (fysioterapeut Elin Solheim. Vil du lære at bruge kroppen på en mere hensigtsmæssig måde i hverdagen så er siden virkeligt et besøg værd!)

Slip for ondt i skuldrene:

Download (for 0 kr.) guide 'Skuldre bløde som smør. 8 øvelser i 8 minutter'. Super enkel måde at slippe for skulder-nakke spændinger, samt forebygge hovedpine, smerter og hold.

Samtidig får du mit nyhedsbrev - og kun mit nyhedsbrev, jeg giver ikke din mail til nogen.
Du kan godt glæde dig til tips og tilbud til mere velvære i hverdagen. Du kan afmelde dig en hver tid.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
massage-saara-gedved

Jeg hjælper dig, som døjer med spændinger, ondt i kroppen og har brug for at stresse af.

Saara Talonpoika Lippmann.